У ТЦК роз'яснили, як отримати відстрочку від призову за сімейними обставинами

Які документи потрібно надати

У ТЦК роз'яснили, як отримати відстрочку від призову за сімейними обставинами

Певні категорії українців можуть отримати відстрочку від призову на військову службу, зокрема, за сімейними обставинами, але для цього потрібно надати відповідний пакет документів. Про це йдеться в Одеському ОТЦК та СП.

Це стосується чоловіків та жінок, на утриманні яких є троє та більше дітей віком до 18 років. Виключеня становлять особи, що мають борги на аліменти.

Щоб отримати відстрочку, треба надати свідоцтво про народження дітей із зазначенням батьківства військовозобов’язаного. До нього необхідно долучити один з документів:

Якщо ж другий з батьків помер, позбавлений батьківських прав, визнаний зниклим безвісти або безвісно відсутнім, оголошений померлим чи відбуває покарання у місцях позбавлення волі, а також коли особа самостійно виховує та утримує дитину пакет документів дещо змінюється. Тоді до свідоцтва про народження треба додати:

Усиновлювачі, на утриманні яких перебуває неповнолітня дитина, яка до моменту усиновлення була сиротою або позбавлена батьківського піклування, мають надати свідоцтво про народження дитини на рішення суду про усиновлення. Опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі при цьому мають надати витяг із рішення виконавчого органу місцевої влади про надання дитині статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування.

Патронатні вихователі/опікуни/піклувальники/прийомні батьки/батьків-вихователі мають до свідоцтва про народження дитини долучити відповідне рішення виконавчого органу місцевої влади про влаштування у них дитини.

Опікуни недієздатної особи мають надати рішення суду про визнання особи недієздатною та рішення суду про призначення опікуна.

Жінки та чоловіки, які мають дитину віком до 18 років та чоловіка або дружину, які проходять військову службу повинні надати свідоцтво про шлюб та про народження дитини, а також довідку про проходження військової служби.

призоввійна в УкраїнімобілізаціяТЦКвідстрачка