У Тернополі працівники ритуальної служби, копаючи могилу для військового, знайшли гранати і людські рештки

Сталося це за півтори години до похорону бійця

У Тернополі працівники ритуальної служби, копаючи могилу для військового, знайшли гранати і людські рештки

Вчора, 10 травня, на Микулинецькому кладовищі в Тернополі піротехніки ДСНС вилучили гранати часів Другої світової війни. Їх виявили в частині цвинтаря, де хоронять загиблих військових. Про це повідомила пресслужба ДСНС України у Тернопільській області.

 «Надійшло повідомлення від працівника Микулинецького кладовища. Він розповів, що під час копання могили в частині цвинтаря, де хоронять загиблих військових, виявили два предмети, схожі на гранати часів минулих воєн», - йдеться у повідомленні.

Піротехніки обстежили територію та вилучили три бойові гранати часів Другої світової війни. Їх перевезли у безпечне місце для знищення.

Водночас, за даними видання «20 хвилин», у свіжій могилі також були виявлені людські рештки. Директор СКП «Ритуальна служба» Сергій Тлумацький підтвердив журналістам інформацію про знайдені останки.

«Наші працівники виявили їх, коли копали могилу для загиблого бійця. Тут старе кладовище, від 1824 року, вздовж і впоперек – кістки та рештки. Не так давно проводили ексгумацію воїнів Другої світової війни. Можливо, деякі ще залишились, бо все зібрати неможливо», – зазначив директор ритуальної служби.

Раніше повідомлялося: на Волині невідомі почепили гранату на паркан будинку, де ночував священник ПЦУ (ФОТО)

Щодо знахідки склали акт, людські останки передали на перезахоронення.

військовийновини Тернополягранатамогилалюдські рештки