У Тернополі просто на дорозі пограбували чоловіків, які їхали за гуманітарною допомогою для ЗСУ (ВІДЕО)

Нападниками виявилися уродженці Дніпра та Чернігівської області

У Тернополі просто на дорозі пограбували чоловіків, які їхали за гуманітарною допомогою для ЗСУ (ВІДЕО)

У Тернополі пограбували чоловіків, які планували їхати за кордон за гуманітарною допомогою. Про напад невідомих потерпілі повідомили працівників поліції не одразу, а лише через 10 днів після злочину. Кажуть, що боялися, інформує Нацполіція Тернопільщини.

Як зазначається у повідомленні, за словами потерпілих, в Телеграм-каналі вони знайшли оголошення про офіційне виготовлення документів для безперешкодного перетину кордону. З ними зв'язалися представники фірми й запевнили, що розв'яжуть усі питання безпосередньо на кордоні. Тому не потрібно робити жодних документів, а мати при собі лише готівку.

За кілька днів до потерпілих зателефонували та повідомили, коли й звідки виїзд, а також нагадали, аби ті мали із собою готівку й закордонні паспорти.

Водій очікував на клієнтів у Тернополі. Проте виїхати з міста чоловіки не встигли. При виїзді з обласного центру їхній транспортний засіб заблокували невідомі. Жителям Чортківщини вдалося вибігти з автівки та втекти. Проте речі, які знаходилися в багажнику, забрали нападники.

Правоохоронці встановили двох осіб, причетних до злочину, а також їхнє місцеперебування. Нападники - уродженці Дніпра та Чернігівської області. Організатор уже відбував покарання за вбивство, розбої та викрадення автівок, а його спільник за наркозлочини.

Проведеними оперативними заходами вдалося встановити, що фігуранти розробили злочинну схему заволодіння чужим майном шляхом надання фейкових послуг безперешкодного перетину кордону чоловікам. Зловмисники через інтернет-оголошення заманювали «клієнтів», обіцяли їм «офіційно» виїхати з країни та дорогою до кордону грабували їх. Поліцейські встановлюють осіб, які потерпіли від дій грабіжників на території інших областей України.

Читайте також: у Львові поліція затримала чоловіка за підозрою у пограбуванні магазину.

Під час обшуків, проведених за силової підтримки бійців спецпідрозділу РПОП під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури, у нападників виявили та вилучили крадені речі, а також набої до зброї. Їм повідомили про підозру у закінченому замаху на відкрите викрадення чужого майна (грабіж) з погрозою застосування насильства, та у відкритому викраденні чужого майна, вчиненому повторно, в умовах воєнного стану відповідно до ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 186 КК України, ч. 4 ст. 186 КК України та обрали запобіжний захід - тримання під вартою.

 

грабіжновини ТернопільНовини УкраїниЗСУгуманітарна допомогановини Чернігіввиїзд за кордонновини Дніпронадзвичайні новиниTernopil news