У відомому львівському ресторані сталося масове отруєння

У відвідувачів виявили сальмонельоз

У відомому львівському ресторані сталося масове отруєння

У ресторані «Томатіна» сталося масове отруєння, у відвідувачів закладу виявили сальмонельоз. Про це пише «Захід.нет».

Всі потерпілі їли страви з соусом «карбонара», їх уже вилучили з меню.

У Департаменті охорони здоров’я Львівської ОВА повідомили, що в області 26 людей захворіли на сальмонельоз, з них 3 дітей. Всі вони госпіталізовані у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню у стані середньої важкості.

Масове отруєння сталося цього тижня.

Керівник відділу турботи про гостей цієї мережі Святослав Мерза вказав, що перші скарги щодо поганого самопочуття відвідувачів почали надходити у четвер, 7 липня. Гості скаржились на дві страви, у які входить соус «карбонара».

«На цей момент ці страви зняті з продажу; у закладах проводиться перевірка Держпродспоживслужбою; працівники, що мали стосунок до виробництва соуса відсторонені та проходять перевірку; проводиться внутрішня службова перевірка», — вказано у повідомленні «Томатіни».

У склад соусу «карбонара» входять сирі яєчні жовтки, однак, наразі, невідомо, чи саме вони стали причиною отруєння. Лабораторні дослідження тривають.

Святослав Мерза також повідомив, що представники закладів допомагають усім постраждалим від отруєння. Він уточнив, що попередньо встановлено, що випадок масового отруєння трапився у закладі в ТРЦ «Spartak», що на вул. Мазепи.

Львівсальмонельозотруєнняновини Львоваотруєння людейресторани Львова