У застосунку «Повітряна тривога» спростували інформацію про оновлення сигналів: подробиці

Днями у мережі з’явилася інформація про оновлення сигналів повітряної тривоги

У застосунку «Повітряна тривога» спростували інформацію про оновлення сигналів: подробиці

Повідомлення про оновлення сигналів «Повітряної тривоги» виявилося фейком.
Днями у мережі з’явилася інформація про оновлення сигналів повітряної тривоги виявилося фейком. Співрозробники застосунку кажуть, що це фейк. 

Про це повідомили співрозробники застосунку в «Twitter».

«Друзі, інформація про оновлення сигналів тривоги у загальних системах сповіщення, яка зараз активно шириться соціальними мережами та новинними ресурсами — це фейк! Застосунок «Повітряна тривога» не має до цього жодного стосунку», — йдеться в повідомленні.

Проте слід зауважити, що в описі оновлень застосунку є інформація про те, що до застосунку додали нові типи тривог.

Водночас, у ДСНС нагадують, що для привернення уваги, перед доведенням інформації до населення про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації, передається попереджувальний сигнал “Увага всім”, а саме: уривчасте звучання електросирен, часті гудки транспорту, зокрема у запису мережами радіомовлення та через вуличні гучномовні пристрої. Тривалість звучання попереджувального сигналу становить три–п’ять хвилин.

«Після попереджувального сигналу здійснюється трансляція телерадіомережами відповідних повідомлень про загрозу виникнення або виникнення надзвичайної ситуації із супроводженням інформації жестовою мовою та/або субтитруванням, якщо вона є голосовою, і аудіокоментуванням, якщо вона є візуальною», — повідомили в ДСНС.

Водночас, нагадаємо, що раніше на Львівщині також спростували інформацію щодо змін системи оповіщення.

фейкзастосунокоповіщенняповітряна тривогадодаткові сирениспростування інформації