Україна відновлює експорт електроенергії в ЄС

Підписано указ

Україна відновлює експорт електроенергії в ЄС

 Міністр енергетики Герман Галущенко підписав розпорядчий документ, що дозволяє експортні поставки в умовах профіциту генеруючої потужності. Постачати за кордон будуть тільки надлишкову потужність. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

«Українська енергосистема вже майже два місяці працює без обмежень споживачів, із запасом потужності. Найскладнішу зиму пройдено. Наступний крок - відкриття експорту електроенергії, що дозволить залучити додатковий фінансовий ресурс для необхідної відбудови знищеної та ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури», – заявив міністр.

Зазначається, що європейська мережа операторів енергоринку готова прийняти до 400 МВт української електроенергії. Але фактичні обсяги поставок будуть залежати від часу доби і ситуації на самому ринку.

Читайте також: українцям продовжили дію пільг на електроенергію.

«Забезпечення електроенергією наших споживачів - це безумовний пріоритет. Тому експорт електроенергії буде працювати за умови забезпечення українських споживачів електроенергією та може бути припинений у разі зміни ситуації», – підкреслив Галущенко.

електроенергіяЄвропасвітлоЄСекспорт електрики