Українська суддя, член Вищої ради правосуддя, у складі бойового підрозділу поїхала воювати у Бахмут (ФОТО)

Має військове псевдо «Феміда»

Українська суддя, член Вищої ради правосуддя, у складі бойового підрозділу поїхала воювати у Бахмут (ФОТО)

Член Вищої ради правосуддя Олена Ковбій тимчасово залишила роботу у ВРП, і у складі бойового підрозділу переведена до міста Бахмут, повідомляє «Судово-юридична газета».

12 січня 2023 року XX з’їзд суддів обрав Олену Ковбій на посаду члена Вищої ради правосуддя, після чого вона склала присягу члена ВРП.

Слід зазначити, що на момент обрання з’їздом суддів на посаду члена ВРП, Олена Ковбій знаходилася у тимчасовому відрядженні в іншому суді (місто Херсон з березня по листопад 2022 року знаходилось в окупації).

22 серпня 2022 року наказом голови Верховного Суду Олена Ковбій була тимчасово переведена в Одеський окружний адміністративний суд. З 1 вересня вона була зарахована у штат зазначеного суду.

Втім, в той же день Олена Ковбій була увільнена від роботи у зв’язку з проходженням військової служби із збереженням місця роботи та займаної посади.

Фото: kherson.rayon.in.ua

Справа в тому, що ще 26 лютого 2022 року суддя добровільно була мобілізована у склад Збройних Сил.

Відтак, на момент обрання на посаду члена ВРП Олена Ковбій займала посаду виконуючого обов’язки помічника командира батальйону ТрО ЗСУ з правової роботи. 

 

суддяВРПUkraineвійськова службаБахмутОлена Ковбій ТрО ЗСУ