Україну засипе снігом: два циклони принесуть сніг з дощем

Очікуються сильні снігопади 2 лютого

Україну засипе снігом: два циклони принесуть сніг з дощем

У середу, 2 лютого, в Україні зіпсується погода через вплив двох циклонів. Один із них розміститься над Білоруссю, а другий — над Чорним морем. У зв ’язку із цим Україну накриють снігопади. Про це повідомляє «Мета».

2 лютого на заході країни очікується невеликий сніг та мокрий сніг, а у південних та східних областях удень прогнозують сніг із дощем. У Карпатах та на сході очікуються помірні опади, а у більшості північних та центральних областей день пройде без істотних опадів.

Також українців попередили про вітер до 10 метрів за секунду, а в західних областях удень можливі пориви вітру до 20 метрів за секунду. На дорогах місцями очікується ожеледиця.

Температура вночі 4–9 °С морозу, вдень від 3 °С морозу до 2 °С тепла; у східних, південних та Дніпропетровській областях вночі 0–5° морозу, вдень 1–5 °С тепла; в Карпатах вночі 7–12° морозу, вдень 5–9° морозу. У Криму дощ; температура вночі 0–5° тепла, вдень 4–9°

Сніг з дощем та мінімальний мороз: прогноз погоди в Україні на 2 лютого

Опади оминуть лише північні та центральні області України, але тут вранці можливий туман.

За прогнозом синоптиків у середу, 2 лютого, у більшості регіонів України очікується сніг з дощем та температура повітря в день від –2 до +3 градусів за Цельсієм. У гірських районах Закарпатської, Львівської та Івано-Франківської областей існує значна загроза сходження лавин.

Детальний прогноз погоди на 2 лютого:

Центральний регіон України

У Вінницькій області хмарно, без опадів. Температура повітря вночі –9...–6 °С, вдень 0...+3 °С.

У Кіровоградській, Черкаській та Полтавській областях хмарно, без опадів. Температура повітря вночі –6... –3 °С, вдень 0...+3 °С.

У Дніпропетровській області хмарно, мокрий сніг. Температура повітря вночі –3...0 °С, вдень 0...+3 °С.

Західний регіон України

У Львівській, Тернопільській та Івано-Франківській областях хмарно, сніг з дощем. Вітер південно-західний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –7...–3 °С, вдень 0...+3 °С.

У Хмельницькій області хмарно, без істотних опадів. Вітер південно–західний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –5...–2 °С, вдень 0...+3 °С.

У Волинській та Рівненській областях хмарно, мокрий сніг. Вітер південно–західний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –5...–2 °С, вдень 0...+3 °С.

У Чернівецькій області хмарно із проясненнями, без істотних опадів.Вітер південно–західний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –8...–5°, вдень 0...+3 °С.

У Закарпатській області мінлива хмарність, сніг з дощем. Вітер південно–західний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –5...–2°, вдень –1...+2 °С.

Північний регіон України

У Київській та Чернігівській областях похмуро, без опадів. Вітер південно–західний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –7...–4°, вдень –1...+2 °С.

У Сумській області хмарно, без опадів. Вітер південно–західний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –12...–9 °С, вдень –2...+1 °С.

У Житомирській області похмуро, без істотних опадів. Вітер південно–західний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –8...–5°, вдень –2...+1 °С.

Східний регіон України

У Харківській та Луганській областях похмуро, мокрий сніг, дощ. Вітер південний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –3...0 °С, вдень –1...+2 °С.

У Донецькій області похмуро, мокрий сніг, дощ. Вітер південний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –7...–4°, вдень 0...+3 °С.

Південний регіон України

У Запорізькій області хмарно, дощ. Вітер південний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –2...+1 °С, вдень +1...+4 °С.

У Миколаївській та Херсонській областях похмуро, мокрий сніг. Вітер південний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –2...+1 °С, вдень +1...+4 °С.

В Одеській області похмуро, дощ. Вітер південний, 5–10 м/с. Температура повітря вночі –1...+2 °С, вдень +1...+4 °С.

погодаснігтемпературациклон