Укренерго закликало бізнес готуватися до можливих відключень світла

Рекомендують закуповувати генератори та акумулятори

Укренерго закликало бізнес готуватися до можливих відключень світла

Відключення електроенергії – не факт, а ризик, до якого всі в Україні мають бути готові, тому бізнесу варто заздалегідь подбати про автономні джерела живлення

Про це заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«У разі виникнення дефіциту електроенергії в країні Укренерго доводить до регіонів ліміти споживання. Але кого, в яких момент і наскільки вимикатимуть – вирішують обленерго. Однак важливо, щоби споживачі також підготувалися, бізнес у тому числі. Всім, хто має можливість придбати автономні джерела живлення – генератори, акумулятори – важливо це зробити», - сказав він.

Кудрицький повідомляє, що бізнесу варто замислитися над використанням імпортованої електроенергії, адже вона дешевша, ніж та, яку виробляє генератор.

Читайте також: Україна відмовилася від 10 старих німецьких танків Leopard 1A5, - Der Spiegel

Голова правління НЕК «Укренерго» наголосив, що компанія вже забезпечила технічну можливість імпортувати до 1200 МВт електроенергії. Водночас має бути можливість імпортувати електроенергію в Україну з урахуванням ринкових європейських цін, наголосив Кудрицький. Тому в Україні буде розроблено й представлено механізм компенсацій.
 
«Ще раз хочу підкреслити: негативні сценарії – це не факт і не точний прогноз, це ризики, до яких ми всі маємо бути готові», - підсумував Кудрицький.

світло новини Українагенератори відключення електрики