В Ірані різко висловилися за територіальну цілісність України

Конфлікт між росією та Іраном триває

В Ірані різко висловилися за територіальну цілісність України

Глава МЗС Ірану Хоссейн Амір Абдоллахіян заявив, що в Тегерані не вважають достатніми пояснення російської влади щодо заяви, яку підписала Росія за підсумками стратегічного діалогу з Радою співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ). Про це він заявив  на прес-конференції за підсумками переговорів з оманським колегою Бадром бен Хамадом бен Хамудом аль-Бусаїді, який прибув до Тегерана з офіційним візитом.

При цьому Амір Абдоллахіян наголосив, що Іран не сприймає повторення цієї практики з боку Російської Федерації.

«Нещодавно до заяви Ради співробітництва країн Перської затоки було включено пункт проти Ірану щодо трьох островів, але ми показали, що не згодні з жодної зі сторін щодо територіальної цілісності та національного суверенітету Ірану» - сказав міністр.

«Після виклику посла Росії в МЗС у нас були роз'яснення від російської влади, але ми не вважаємо їх достатніми і не приймаємо повторення цієї практики з боку Росії або будь-якої іншої сторони щодо територіальної цілісності Ірану» - додав він.

Також Амір Абдоллахіян висловився щодо України:

Читайте також: між росією та Іраном розгорівся дипломатичний скандал

«Щодо України, ми віримо у територіальну цілісність кожної країни, включаючи Україну, яка має бути головним пріоритетом усіх країн на основі міжнародного права, і, звичайно ж, ми продовжуємо наголошувати на закінченні війни шляхом політичного діалогу». 
 

війнаРФРосіяконфліктУкраїнаІранІран та Росія