У ногу з часом: в Україні з’явилась платіжна криптокарта

Оформлення віртуальної картки відбувається онлайн на платформі «Weld Money»

У ногу з часом: в Україні з’явилась платіжна криптокарта

Український банк «Unex Bank», компанія «Mastercard» та фінтех-стартап «Weld Money» запустили першу в Україні криптовалютну платіжну картку «weld», яка дозволяє розраховуватися криптовалютою за товари та послуги всюди, де доступні безготівкові оплати.

Що таке «weld card»?

«Weld card» — це цифрова платіжна картка на базі «Debit Mastercard®», яка прив’язана до криптовалютного гаманця на платформі «Weld Money».

Картку можна додати до «Apple Pay», «Google Pay» і розраховуватися криптовалютою за товари та послуги без необхідності користувачу самостійно конвертувати її у звичайну (фіатну) валюту.

Конвертація криптовалюти відбувається в автоматичному режимі: при розрахунку карткою weld еквівалентна сума списується з криптовалютного балансу гаманця «Weld Money».

Поки «weld card» дозволяє розраховуватися стейблкоіном «USDT», а невдовзі будуть також додані криптовалюти «Bitcoin» та «Altcoin».

Як відбувається оплата?

Користувач «weld card» прикладає смартфон або смарт-годинник (з підтримкою «Apple Pay», «Google Pay») із цифровою карткою до POS-терміналу або вводить дані картки під час оплати онлайн на сайті магазину.

Банк проводить розрахункову операцію в гривні, а еквівалент використаної клієнтом гривневої суми списується з криптовалютного балансу користувача на платформі «Weld Money».

Таким чином, для користувача процес оплати криптовалютною карткою «weld» не відрізняється від звичайної безготівкової оплати, і жодні додаткові дії для розрахунку криптовалютою не потрібні.

Які операції доступні з «weld card»?

Користувачі «weld card» можуть оплачувати товари та послуги у фізичних магазинах та онлайн, а крім того — знімати готівкові кошти в банкоматах, що підтримують технологію безконтактної оплати.

При цьому, при оплаті товарів та послуг карткою «weld» жодні додаткові комісії з користувача не стягуються.

Як отримати криптокартку

Оформлення віртуальної картки відбувається онлайн на платформі «Weld Money».

При цьому використовуються сучасні технології верифікації та ідентифікації клієнтів, імплементовані «Unex Bank», згідно з чинним законодавством України, а саме — «Дія», «Дія.Підпис».

Увесь процес займає не більше 15 хвилин.

Оформити картку «weld» можуть громадяни України старше 21 року.

Випуск цифрової картки є безкоштовним. За потреби клієнт також має змогу замовити випуск фізичної пластикової картки у відділенні «Unex Bank».

новиниактуальні новиниВ ногу з часом в Україні з'явилась платіжна криптокартаоформлення через Дія