В Україні почався посилений епідемічний нагляд за холерою

Що це означає

В Україні почався посилений епідемічний нагляд за холерою

З 1 червня в Україні почався посилений епідемічний нагляд за холерою. Безперервний епідеміологічний нагляд за хворобою триває впродовж року, але з 1 червня до 1 жовтня починається посилений епідемічний сезон спостереження.  Про це повідомив Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

«З 1 червня в Україні особливо важкі або складні випадки гострих кишкових інфекцій будуть додатково тестуватися на наявність холери. Медзаклади для госпіталізації пацієнтів з підозрою на холеру мають незнижувальний запас лікарських засобів — антибіотиків, регідратаційних розчинів, дезінфектантів. Це дозволяє своєчасно виявити підозри на холеру та забезпечити системний контроль за епідситуацією на рівні крараїни», — зазначає заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Окрім обстеження хворих з підозрою на холеру, фахівці ЦКПХ проводять дослідження зразків довкілля: моніторинг проб води, стічних вод, прісної та морської води. 

Щоб уникнути захворювання на холеру, дотримуватися простих правил: 

Лікарі наголошують, що при своєчасно розпочатому лікуванні нетяжка форма холери закінчується повним одужанням. Дотримання профілактичних заходів допоможе захистити себе та своїх близьких від цієї небезпечної інфекції.

хворобапрофілактиказахворюванняепідемічний нагляд