В Україні судитимуть блогерку, яка закликала путіна активніше бомбардувати Україну

Жінці 32 роки

В Україні судитимуть блогерку, яка закликала путіна активніше бомбардувати Україну

В Одесі правоохоронці повідомили про підозру 32-річній «блогерці», яка у соцмережах закликала президента Росії Володимира Путіна «активніше бомбардувати Україну».     Про це повідомляє пресслужба Нацполіції в Одеській області.

Пропагандистка поширювала у соцмережах «Tik Tok» й Telegram публікації, у яких підтримувала та виправдовувала збройну агресію Росії проти України.

«Блогерка» у своїх відео закликала кремлівського диктатора Путіна якомога активніше бомбардувати територію України й помститися за Кримський міст. Жінка зневажливо висловлювалась про українців та запевняла, що готова заплатити будь-яку ціну за настання «руского міра».

«За наявністю достатніх доказів, які правоохоронці зібрали в ході досудового розслідування, слідчі під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантці про підозру у колабораційній діяльності, що передбачено ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Йдеться про публічні заклики громадянином України до підтримки рішень та дій держави-агресора», - розповіли в поліції.

Нагадаємо, окупанти вбили ще одного завербованого.

судблогеркавійнаРФРосіязрадниця