В Україні все частіше вибухають туристичні газові плитки: як користуватись правильно, щоб не згоріти живцем

Рятувальники б'ють на сполох

В Україні все частіше вибухають туристичні газові плитки: як користуватись правильно, щоб не згоріти живцем

В Україні через часті обстріли російських ворожих військ, які нищать критичну інфраструктуру міст, що призвело до вимушених відключень світла побільшало випадків вибухів газу у багатоповерхівках, зокрема в столиці. Як правильно користуватися автономними газовими плитками і балонами до них йдеться у матеріалі ТСН.ua

Усе через те, що мешканці почали масово використовувати портативні газові плитки та пальники, не дотримуючись техніки безпеки, що у результаті і призводить до трагедій з фатальними наслідками.

Туристичні газові плитки: що потрібно знати про них

Портативний газовий пальник-плитка має різний вигляд, проте традиційно, складається з однієї конфорки та балона з газом. Нині ринок активно пропонує газові пальники, мовляв, це не дорого і під час відключень світла, такий предмет може стати в пригоді для приготування їжі чи підігріву води.

Однак продавці часто не говорять, що якщо в будинку немає електричної плити, пальник не кращий варіант із кількох причин:

Тому, якщо в будинку немає електричної плити, таким пальником можна лише закип’ятити чайник або ж максимум посмажити яєчню.

Окрім того, газові балони належать до джерел підвищеної небезпеки. Використовуючи туристичні газові плитки, треба бути вкрай уважними і дотримуватися всіх необхідних запобіжних заходів.

Правила безпеки поводження з газовими балонами

Як зарядити газовий балон:

Правила безпеки під час відключень світла

У ДСНС радять українцям, якщо зникло світло, вимкнути всі електроприлади. Особливо це стосується обігрівального обладнання та електроплит. Те ж треба зробити, коли виходите з дому

Якщо використовувалося газове обладнання або відкритий вогонь, потрібно переконатися, що його погашено і немає горіння.

Також у КМДА закликають містян запастися вогнегасником, а також дотримуватись правил протипожежної безпеки під час відключення електроенергії.

Для тих, хто має газовий туристичний пальник, влада Києва рекомендує: 

Як повідомлялося раніше, у київській квартирі вибухнув портативний акумулятор

Новини Києва новини Українигазові балони