В'язень у Львові ошукав дружину військового

Не повідомляйте в мережі особисту інформацію про полонених і зниклих безвісти українських військовослужбовців

В'язень у Львові ошукав дружину військового

Правоохоронці у Львові повідомили про підозру у шахрайстві чоловіку, який ошукав дружину військовослужбовця. Про це повідомили у прес-службі поліції Львівської області.

За даними слідства, підозрюваний знайшов у мережі Інтернет інформацію про те, що дружина військовослужбовця ЗСУ розшукує свого чоловіка, який під час перебування у зоні бойових дій тривалий час не виходив на зв’язок.

«Зловмисник зателефонував до авторки цього оголошення та пообіцяв надати їй можливість поспілкуватись з чоловіком – за грошову винагороду. Жінка переказала кошти на вказаний зловмисником номер мобільного, проте, розмова з чоловіком так і не відбулась», - йдеться у повідомленні

Жінка зрозумівши, що стала жертвою шахрая, звернулась за допомогою до поліції.

«Проведеними заходами поліцейські встановили, що до скоєння злочину причетний 51-річний мешканець Золочівського району, який саме відбуває призначене судом покарання у вигляді позбавлення волі в одному з виправних закладів на Львівщині. Переказані жінкою кошти він привласнив», - додали у правоохоронців.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у справі триває.

Додамо, що санкція статті передбачає покарання - штраф від 2-ох тисяч до 3-ох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: яку інформацію про полонених та зниклих безвісти не можна оприлюднювати

Також у Міноборони наполегливо просили не поширювати у чатах, месенджерах, соцмережах особисту інформацію про полонених і зниклих безвісти українських військовослужбовців (ПІБ, військова частина, позивний, звання тощо).

Цими даними можуть скористатися шахраї.

шахраї новини Львовадані про полоненихв'язні шахраї