Вакциновані громадяни України віком від 60 років безкоштовно отримають смартфони

Літні люди отримають від держави безкоштовний, сучасний смартфон та пільговий тариф

Вакциновані громадяни України віком від 60 років безкоштовно отримають смартфони

На порталі та в застосунку державних послуг «Дія» вводяться нові функції. Сам застосунок оновиться, в ньому з’являться нові види цифрових документів, а людям похилого віку обіцяють роздати безкоштовні смартфони. 

Про це повідомляє «Оbozrevatel», зазначаючи, що про це стало відомо під час Diia Summit, у якому бере участь президент України Володимир Зеленський. Це вже третій «Diia Summit» — Міністерство цифрової трансформації проводить такі заходи для презентації оновлень «Дії».

«Два роки ми аналізували життєві ситуації, в яких громадяни України взаємодіють із державою. Найпопулярніші послуги переводили в онлайн», — сказав на відкритті саміту Зеленський. За його словами, станом на лютий 2022 у Дії зареєстровано майже 14 млн користувачів «Дії».

Перехід до «держави в смартфоні» ускладнюється тим, що люди похилого віку часто не тільки не вміють користуватися інтернетом, але й не мають смартфона. Тому у квітні 2022 буде запущено нову державну програму, заявив президент.

«Незабаром усі вакциновані громадяни України віком від 60 років отримають від держави безкоштовний, якісний, сучасний, швидкий смартфон та пільговий тариф», — анонсував Зеленський.

вакцинаціядіяВолодимир Зеленськийсмартфонпослугалітні людидержава у смартфоні