Важливо: рекомендації населенню за сигналом оповіщення «Повітряна тривога»

Що робити мешканцям

Важливо: рекомендації населенню за сигналом оповіщення «Повітряна тривога»

Для привернення уваги населення доводиться сигнал оповіщення «Увага всім!». Його вмикають через електричні сирени, які дублюються протяжними гудками інших звукових пристроїв суб’єктів господарювання та транспортних засобів. Що робити в разі, коли ви чуєте цей сигнал, повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Після цього через ЗМІ (радіо, телебачення) до населення доводиться сигнал «Повітряна тривога» та порядок дій за цим сигналом.

З моменту подачі сигналу для вжиття заходів захисту може бути всього лише кілька хвилин. Ці хвилини надзвичайно дорогоцінні й їх треба використовувати з максимальною ефективністю.

Почувши сигнал «Повітряна тривога», необхідно:

а) перебуваючи вдома:

У разі відсутності в радіусі 500 м від будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком.

Ні в якому разі не можна після сигналу «Повітряна тривога» залишатися в будинках, особливо на верхніх поверхах, адже внаслідок вибуху вони будуть руйнуватися від впливу ударної хвилі. 

До ускладнення обставин необхідно з’ясувати у консультаційному пункті житлово-експлуатаційного органу (КП, ЖЕК, БУ, ОСББ) або органу місцевого самоврядування (селищної, сільської ради):

У разі загрози життю та здоров’ю необхідно потурбуватися про наявність:

У хвилини небезпеки кожному громадянину необхідно мобілізувати себе, проявити мужність, самовладання та діяти максимально швидко.

б) перебуваючи на роботі:

Перебуваючи у громадському місці, потрібно вислухати вказівки адміністрації громадського місця та діяти відповідно до них (йти в зазначені сховища або укриття).

Нагадаємо, у Львові оголошено повітряну тривогу. 

війна сирени оповіщення населення