На Львівщині від початку року шість поліцейських звільнено з правоохоронних органів за скоєні правопорушення

На Львівщині від початку року шість поліцейських звільнено з правоохоронних органів за скоєні правопорушення

Начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа розповів журналістам про притягнення до відповідальності працівників поліції Львівщини, причетних до скоєння правопорушень та про проведення конкурсів на зайняття вакантних посад у поліції Львівщини, інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

«У Головному управлінні Національної поліції у Львівській області організовані постійно діючі мобільні групи, завданням яких є контроль за дотриманням поліцейськими законності, службової дисципліни, а також виявлення скоєних ними правопорушень», - розповів журналістам Валерій Середа.

[caption id=«attachment_11777» align=«alignnone» width=«551»] фото відділ комунікації поліції Львівської області[/caption]

Так, від початку року працівники мобільних груп провели 44 рейди, під час яких було виявлено 115 фактів вчинення правоохоронцями різних правопорушень. Зокрема шість випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

«Ми не приховуємо такі факти, і робимо все для того щоб виявляти їх. А винні у скоєнні таких правопорушень обов’язково притягуються до відповідальності», - підкреслив очільник поліції Львівщини.

Так, за результатами проведених службових розслідувань 62 особи були притягнуті до відповідальності, з низ шестеро звільнені від служби в поліції, ще двоє звільнені з займаних посад.

Зокрема, Валерій Середа прокоментував ситуацію, яка набула широкого розголосу після оприлюднення у мережі Інтернет, коли працівники Пустомитівського відділення поліції зупинили автомобіль на трасі Киів-Чоп і після конфлікту з водієм намагались втекти з місця події.

«Два працівники сектору реагування патрульної поліції Пустомитівського відділення поліції на дорозі діяли непрофесійно та показали з гіршого боку правоохоронні органи. Вони перевищили свої повноваження і дали можливість порушнику уникнути покарання. Обидва цих поліцейських звільнені зі служби в поліції за службову невідповідність», – зазначив Валерій Середа.

Також очільник поліції Львівщини розповів про звільнення зі служби працівника Радехівського відділення поліції, котрий, керуючи власним авто, скоїв дорожньо-транспортну пригоду та втік з місця події.

«Вже під час службового розслідування цей поліцейський вводив в оману своїх колег і розповідав, що це не він керував транспортним засобом. Зараз матеріали провадження скеровано на розгляд суду, окрім того, встановлено, що автомобіль не був внесений цим працівником у е-декларацію», – зазначив Валерій Середа.

Окрім того, під час брифінгу начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області розповів журналістам про проведення конкурсів серед поліцейських на зайняття вакантних посад у підрозділах поліції Львівщини.

«Конкурси на зайняття вакантних посад стартували 3 липня і інформацію про ці посади, про вимоги до кандидатів, умови проведення конкурсу і навіть про майбутні оклади усі бажаючі можуть знайти на офіційному сайті поліції Львівщини», - розповів Валерій Середа.