Від сьогодні Україна закриває в’їзд із країн Африки, де виявлений новий штам Covid

Від сьогодні Україна закриває в’їзд із країн Африки, де виявлений новий штам Covid

Від 3 грудня, Україна закриває в’їзд для іноземців та осіб без громадянства із декількох країн Африки, де раніше зафіксували поширення нового штаму коронавірусу «Омікрон». Відповідне рішення напередодні ухвалив Кабмін, пише УП.

Згідно з постановою, ухваленою Кабміном встановлено, що з 00:00 год. 3 грудня 2021 року і на період дії карантину заборонено перетин державного кордону на в’їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства, які прибули з Південно-Африканської Республіки, Республіки Ботсвана, Республіки Зімбабве, Республіки Намібія, Королівства Лесото, Королівства Есватіні, Республіки Малаві та перебували на їхній території не менше семи днів протягом останніх 14 днів.

До виключення належать:


Українці, які перебували на території вище перелічених країн не менше семи днів протягом останніх 14 днів при поверненні на батьківщину підлягають обов’язковій самоізоляції протягом 14 днів. Термін самоізоляції починається з моменту перетину кордону та не може бути припинений.

Додамо, що штам «Омікрон» виявили 24 листопада у Південній Африці. Згодом він з’явився у Ботсвані, Бельгії, Гонконгу та Ізраїлі.