Військовий експерт пояснив, чому росія завдає ударів по понеділках

Противник виробляє алгоритм

Військовий експерт пояснив, чому росія завдає ударів по понеділках

Російський масований ракетний обстріл української інфраструктури знову припав на понеділок. Про це в коментарі «ТСН.ua» розповів військовий експерт Петро Черник.

«Я не шукав би в цьому сакральності. На мій погляд, все банально зводиться до підготовки. Іншими словами, близько тижня потрібно для обслуговування техніки і того, щоб привести її до бойового положення», — сказав Петро Черник.

Крім цього, противник виробляє алгоритм, привчає нас до якоїсь певної поведінки.

«Але цілком можливо, що і в цьому може бути стратегічна омана. Наприклад, 5–6 тижнів потримають нас у такій напрузі, а потім будуть намагатися пробувати інші способи. Все дуже просто — нас промацують на стратегічному рівні, з’ясовують, наскільки у нас великий запас міцності ППО. Попри те, що сьогодні день дійсно нехороший, у частині коефіцієнту корисності зі знищення повітряних цілей у нас сьогодні дуже високий успіх. Кількість збитих ракет — це неймовірно достойний результат», — сказав Черник.

Експерт припускає, що противник може змінити лише часові рамки.

«Росія в частині застосування сил та засобів на піку своїх можливостей. Класичні конвенційні озброєння використовуються в повному обсязі. Акцентую на тому, що в повному обсязі. Ніякої нової зброї вони застосувати вже не можуть. Використовують всю лінійку класичних неядерних ракет з дальністю стрільби від 120 км, закінчуючи до 5 тис. км», — сказав Черник.

Нагадаємо, зранку було завдано удару по Львівщині.

війнаРФРосіяракетний ударракетний удар по інфраструктуріпонеділокросійський удар