Військовий експерт вважає, що Україна виграє цю війну, але найскладніша її частина ще попереду

Попереду на Україну чекає звільнення територій та вихід на державний кордон 1991 року

Військовий експерт вважає, що Україна виграє цю війну, але найскладніша її частина ще попереду

У стратегічному масштабі Україна виграє цю війну. У політичному контексті ми її вже виграли, росія вже програла. У воєнному плані ми зараз перебуваємо посередині цієї війни.

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов на своєму «YouTube»-каналі.

«Російська aедерація уже не може наступати, а Україна ще не може наступати. Ми досягнули паритету. Хоча це також можна віднести до наших перемог, до того ж це велика перемога — «другу армію світу», таку навалу зупинити і змусити їх перейти фактично до стратегічної оборони», — наголосив експерт.

Жданов наголосив, що вже тиждень фронт стоїть і не рухається.

«Так, є окремі штурмові дії окремими групами та підрозділами. Вони вже батальйонами не ходять в атаку, а лише ротами і взводами, або диверсійно-розвідувальними групами. Також намагаються дистанційно завдавати поразок, де є можливість. Але загалом фронт уже тиждень стоїть і не рухається в жодному напрямку», — зазначив він.

Військовий експерт попереджає, що на Україну ще чекає найскладніша частина війни.

«Але в будь-якому контексті ми виграємо цю війну. У воєнному сенсі на нас чекає ще найскладніша частина війни — це звільнення наших територій, вихід на державний кордон 1991 року. Найскладніше — бо наступати завжди набагато складніше, ніж оборонятися. Ми перемагаємо, але для перемоги потрібно ще буде багато-багато попрацювати», — підсумував він.

війнаУкраїнаУкраїна переможевійськовий експерт Олег Жданов експертна оцінкана Україну чекає звільнення територій