Військовий заявив, що 2024 рік буде набагато важчим, ніж 2023 і 2022 разом узяті

Заява начальника ППО 3-ї ОШБр

Військовий заявив, що 2024 рік буде набагато важчим, ніж 2023 і 2022 разом узяті

Наступний 2024 рік буде важчим за попередній 2023 та 2022 роки, тому українцям варто готуватись, зокрема і до посилення мобілізації, яка у прийдешньому році може стати тотальною. Про це сказав начальник ППО 3-ї ОШБр Василь Самовар в інтерв'ю телеканалу «Дніпро TV».

За його словами, війна в Україні, як і будь-яка інша, закінчиться перемовинами й до цього моменту Україні важливо мати вигідні позиції на полі бою.

«Українцям потрібно готуватися до тотальної мобілізації, тренуватися і готуватися до поганої і холодної зими. 2024 рік буде набагато важчим, ніж 2023 і 2022 разом узяті, на жаль», — сказав офіцер.

2024 рік буде набагато важчим за попередні два роки разом узяті, а українцям доведеться пережити «погану і холодну зиму».

Наразі потік добровольців, як сказав офіцер, закінчився, а теперішня форма мобілізації не дає очікуваного ефекту.

«Люди живуть так, ніби немає війни, і вражає те, що ніхто не хоче йти воювати та захищати нашу країну. Потік добровольців майже закінчився, а, скажімо так, помірна примусова мобілізація не дає такої кількості людей, яка нам необхідна», — сказав Самовар.

Читайте також: на Банковій підтримали ідеї про мобілізацію біженців

Він у цій ситуації виділяє дві причини. Перша — це наслідки російських інформаційно-психологічних операцій. А відсутність в бригадах і батальйонах адекватного військового керівництва тільки грає на руку окупантам, адже коли інформація про це просочується в соцмережі, то вони цим також користуються у своїй пропаганді. І друга причина — банальний страх.

призоввійнаРФРосіямобілізаціяпрогнози щодо війни в Україніпрогнози щодо війни2024 рік Новий рік 2024