Водіїв попередили про новий спосіб викрадення машини: як убезпечити авто

Водіїв попередили про новий спосіб викрадення машини: як убезпечити авто

Щодня в світі викрадають тисячі автомобілів різних марок, цінових сегментів, класу. Однак найчастіше жертвами автовикрадень стають, преміальні авто. Яким саме чином убезпечити себе від рук крадіїв, розповіли в «Твоя Машина».

Легкодоступними для зловмисників останнім часом  стали автомобілі з системою безключового доступу. Вона дозволяє відкрити і завести автомобіль, просто піднісши до нього брелок.

Викрадачі за допомогою спеціальних ретрансляторів можуть зчитувати сигнал з ключа і передавати його на портативний пристрій, який зможе розблокувати машину.

Таким способом викрадали машини з парковок біля торговельних центрів. У схемі брали участь дві людини: перша йшла за водієм, щоб зчитати код з ключа, а друга залишалася біля автомобіля і чекала на код. Потім вона одразу сідала в машину і зникала з місця злочину.

Теперішня схема вдосконалилася, оскільки з’явилися більш потужні ретранслятори. Тепер, щоб зчитати код, зловмиснику не потрібно наближатися до власника. Досить підібратися до ключа, поки він перебуває вдома.

Щоб убезпечити себе, водіям рекомендують зберігати ключі в металевих контейнерах. Вони не дають поширюватися сигналу, обмежуючи область дії до декількох сантиметрів. Так злочинці не зможуть перехопити код і використовувати його з власною метою.