Встановлено особу окупанта, який плів байки, що жителі Ірпеня зустрічали росіян як «визволителів» (ФОТО)

Знайдено навіть дім

Встановлено особу окупанта, який плів байки, що жителі Ірпеня зустрічали росіян як «визволителів» (ФОТО)

OSINT-дослідники встановили особу російського окупанта Миколи Литвиненка, який брав участь в окупації Ізюма.

Російським пропагандистам Литвиненко плів байки, що місцеві мешканці нібито зустрічали озброєних загарбників як «визволителів». У стилі кремлівської пропаганди окупант навіть вигадав історію, як допоміг «хлопчику з Ізюма», вручивши йому подарунок на день народження.

«Зібрали у кого що було, передали імениннику, привітали, хлопчина дуже задоволений був, ну і ми пораділи, що вдалось за таких обставин зробити дитині свято», - стверджував Литвиненко.

 Як пише Telegram-канал OSINT-Бджоли, «благодійник» зареєстрований у Брянській області. Брав участь у війні з першого дня повномасштабного вторгнення на Ізюмському напрямку. OSINT-дослідники виклали телефонні контакти загарбника і навіть фото його дому. 

Читайте також: ідентифіковано мешканку Маріуполя, яка ревно дякувала путіну (ВІДЕО, ФОТО).

Ізюм було звільнено під час Харківського контрнаступу у вересні.

Під час тимчасової окупації в Ізюмі діяла тотальна система залякування та терору місцевого населення. У місті було виявлено 7 кладовищ, де поховані загиблі внаслідок російської агресії цивільні та військові.

Фахівцями ексгумовано 447 тіл загиблих: 425 цивільних осіб, серед яких 5 дітей, та 22 військовослужбовці ЗСУ. У померлих встановлено наявність тілесних ушкоджень у виді мінно-вибухових травм, осколкових, вогнепальних та колото-різаних поранень. У декількох із загиблих були зв’язані руки, переломані кістки, у низки померлих - мотузка на шиї.

окупаціяновини Харківщинивійна в УкраїніІрпіньзагарбникиросійський окупантвстановлено особу