Встиг прикопати рештки: браконьєр застрелив звіра, занесеного до Червоної книги (ФОТО)

Молодий чоловік вбив лося

Встиг прикопати рештки: браконьєр застрелив звіра, занесеного до Червоної книги (ФОТО)

У Сарненському районі, Рівненської області, поліцейські викрили чоловіка на браконьєрстві.

Про це повідомляє ГУНП у Рівненській області.

Близько 7:00 год., сьогодні, 15 жовтня, працівники карного розшуку відділення поліції № 2 (смт Рокитне) отримали оперативну інформацію щодо можливого незаконного полювання місцевими мешканцями.

Почувши постріли у лісовому масиві, разом із директором мисливських угідь правоохоронці почали прочісувати територію у пошуках браконьєрів.

Зловмисника — 22-річного мешканця села Єльне — виявили орієнтовно за годину в урочищі неподалік населеного пункту.

Він уже встиг прикопати рештки убитого лося, відділивши шкіру та м’ясо. Зброю він також приховав, однак згодом видав її поліцейським.

За фактом незаконного полювання відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 248 Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження встановлюють також інших осіб, які можуть бути причетні до кримінального правопорушення.

Відповідно до санкції статті, за полювання на звіра, занесеного до Червоної книги України, зловмиснику може загрожувати штраф або обмеження волі терміном до трьох років. Крім того, правоохоронці наголошують, що під час воєнного стану будь-яке полювання на території області — заборонено.

Фото:  ГУНП у Рівненській області

Раніше повідомлялося, що на Рівненщині трагічно загинула півторамісячна дитина.

новини Рівненщинивоєнний станбраконьєрствозвір з Червоної книгизастрелив лося