Як можуть покарати тих, хто не оновив дані у військкоматі: деталі законопроєкту

Йдеться про обмеження права керування авто

Як можуть покарати тих, хто не оновив дані у військкоматі: деталі законопроєкту

Громадян, які не оновили своїх даних у Територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, можуть тимчасово обмежити у праві керування транспортними засобами. При розгляді правок, це обмеження, народні депутати попередньо вирішили залишити у законопроєкті про мобілізацію.

Про це оголосив народний депутат Федір Веніславський

«Далі ми ще будемо розглядати законодавчі поправки та голосувати по кожній окремо, тому це поки попереднє рішення щодо обмеження у праві керування автомобілем для ухилянтів. А щодо механізму виявлення таких осіб, то він прописаний у проєкті закону. Там сказано, що у випадку невиконання вимоги заявитися до ТЦК та СП для уточнення даних, представник центру комплектування звертається з адміністративним позовом до суду щодо такої особи. А вже у судовому порядку накладається обмеження на право керування транспортним засобом», – розповідає Федір Веніславський.

Проте людина може перестати користуватися автомобілем, наприклад, найняти собі водія або користуватися таксі.

Читайте також: На Львівщині поліція викрила «телефонного терориста» у псевдозамінуванні кафе

«Звичайно, що людина може не користуватися транспортним засобом, ми ж не можемо передбачити усі випадки. Тут вже питання до правоохоронного комітету: яким саме буде механізм у кодексі про адміністративні порушення щодо відсутності права керування – як це перевіряти та як реалізувати», – зазначає Федір Веніславський.

війнамобілізація новини Україна законопроєкт