Якість дронів для ЗСУ не найкраща, - Reuters

Водночас техніка росіян вдосконалюється

Якість дронів для ЗСУ не найкраща, - Reuters

На ці моменти звернули увагу журналісти Reuters. Зазначається, що багато БПЛА, переданих військовим, поспіхом зібрали волонтери. Тому брак якості став звичним явищем.

«Найчастішими проблемами є труднощі з відеозв’язком і з каналом керування. І більшість із них виникає через неякісні деталі, які дуже часто використовують, щоб зробити дрони ще дешевшими», – сказав військовий «Сем».

На думку бійця, самі лише безпілотники, незважаючи на їхній вплив на ситуацію на полі бою, не можуть виграти війну. Артилерія залишається важливою зброєю у боротьбі проти росіян.

Зважаючи на наявні проблеми, оператори закликають випробовувати БПЛА перед їх передачею на фронт.

«Крім втрати самого безпілотника, ми можемо втратити боєприпаси, які недешеві», – пояснив боєць з позивним «Фест»

Інший військовий із позивним «Піт» наголосив, що дрони сильно відрізняються: в одного різні контролери, у іншого – різні налаштування. На його думку, безпілотники повинні відповідати стандартам, щоб оператори заздалегідь знали, як працюватиме пристрій, яким вони повинні керувати.

Читайте також: У Польщі визначили, чия ракета вбила двох людей у Пшеводуві

Водночас росіяни не стоять на місці. Reuters пише, що окупанти розширили власний парк БПЛА і покращили свою здатність блокувати українські дрони засобами електронної боротьби.

війнаРФдрониозброєння новини Україна