«Їх буде нуль»: у США попередили росію через ядерні погрози

Росії це принесе лише біду

«Їх буде нуль»: у США попередили росію через ядерні погрози

Якщо росія припуститься застосує зброю масового знищення, то наслідки для неї будуть катастрофічні. Про це сказав колишній командувач американської армії у Європі генерал Бен Ходжес в інтерв’ю «24 каналу».

«Їх буде нуль, якщо росіяни зважаться використати ядерну зброю. На полі бою їм це не принесе зиску, а лише біду. Бо потім колективний Захід на чолі зі США повинен буде відреагувати», — заявив Ходжес.

Кремль хоче, щоб люди якомога більше говорили про ядерну зброю і висловлювали свої побоювання. Втім, російська ядерна зброя ефективна лише тоді, коли її не використовують.

«Як тільки її використають — все. Бо потім у справу вступлять США і знищать більшу частину російських військових можливостей», — підкреслив екс-командувач американської армії.

Також, лідер Китаю Сі Цзіньпінь на зустрічі з канцлером Олафом Шольцом сказав, що засуджує ймовірне використання росією ядерної зброї та засуджує її погрози.

«Тобто в росії у цьому питанні нема друзів, може, лише одна КНДР. Але союзників, які б схвалили застосування ядерної зброї по Україні, у них немає», — сказав генерал.

Нагадаємо, Путін насторожив західних лідерів заявою про ядерні атаки США.

війнаРФРосіяядерна зброяпогрози РФтактична ядерна зброя