З лікарні виписали 10-річну дівчинку, яка постраждала під час жахливої ДТП у Рудках

З лікарні виписали 10-річну дівчинку, яка постраждала під час жахливої ДТП у Рудках

1 листопада з ортопедо-травматологічного відділення дитячої лікарні Львова на амбулаторне лікування додому була виписана 10-річна Тетянка, яка у вересні постраждала внаслідок ДТП у місті Рудки, Самбірського району Львівщини, — повідомили «Варта1» у Дитячій лікарні на Орлика.

«Її шлях у нашій лікарні був довгий і не простий, але вона все витримала і виписана додому у задовільному стані. Дівчинка самостійно харчується звичайною не подрібненою їжею, усміхається, активна, самостійно сидить у ліжку та готується до вертикалізації, а в подальшому — до протезування. Додому йшла з позитивним настроєм та, дякуючи Богу і нашим лікарям, зі збереженим життям», — зазначається у повідомленні.

А починалося все з відділення інтенсивної терапії для дітей після трансплантацій, нейрохірургічних та реконструктивних операцій, куди дівчинку було доставлено у важкому стані, обумовленому політравмою, закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку важкого ступеня, мозкова кома, закритою травмою грудної клітки, тупою травмою живота, травматичною ампутацією лівої нижньої кінцівки на рівні нижньої третини стегнової кістки. У дівчинки були множинні переломи тазу, нижніх та верхніх кінцівок.