З України депортували нідерландського журналіста за поширення фото ракетних ударів Одеси

Репортера було повідомлено про заборону розповсюджувати інформацію

З України депортували нідерландського журналіста за поширення фото ракетних ударів Одеси

Нідерландського журналіста Роберта Дулмерса, який поширив фото ракетних ударів по Одесі, позбавили акредитації та видворили з України.

Йому заборонили в’їзд в Україну на три роки. Про це повідомляє «Детектор медіа».

Військовий репортер Роберт Дулмерс приїхав в Україну висвітлювати воєнні події, він отримав прес-карту від ЗСУ і був поінформований про заборону розповсюджувати інформацію про результати ракетних обстрілів з боку Російської Федерації.

«Під час перебування в Одесі 3 квітня 2022 року Роберт Дулмерс всупереч нормам чинного законодавства розмістив на особистих пабліках відео щодо підривів об’єктів критичної інфраструктури Одеси та області ворожими ракетними ударами», — розповіли в СБУ «Детектору медіа».

Про цей випадок повідомляв і голова Одеської ОВА Максим Марченко.

«Були виявлені факти, коли певні особи фіксували місця попадання ракет. Вони затримані Службою безпеки України та понесуть відповідне покарання», — зазначив очільник Одеської ОВА.

За інформацією СБУ, Роберт Дулмерс приїхав в Україну 1 березня через міжнародний пункт пропуску Рава-Руська. Державна міграційна служба в Одеській області погодила подання СБУ щодо заборони в’їзду Роберту Дулмерсу терміном на 3 роки.

війнаУкраїнаміжнародний репортердепортаці і заборона на в'їзд