За Павелка внесено заставу коштами, які мають російське походження

9,88 млн грн застави

За Павелка внесено заставу коштами, які мають російське походження

Заставу за президента УАФ Андрія Павелка внесли грошима, які мають російське походження та були предметом вчинення злочинів в іншому кримінальному провадженні. Про це повідомив прокурор під час судового засідання, яке відбулося сьогодні, 9-го серпня, у залі Шевченківського районного суду міста Львова, пише FootballHub.

Слідство встановило зв'язок між полтавським юристом Святославом Болінським, який вносив заставу, та адвокатом Бойко, який наразі представляє інтереси Павелка у суді.

Болінський був підзахисним адвоката Бойка у кримінальному провадженні стосовно декількох осіб, яких підозрювали у держзраді та відмиванні майна, одержаного злочинним шляхом.

Заставу у розмірі 9,88 млн гривень за Павелка у листопаді 2022-го року внесла компанія компанія «УАФ Маркетинг».

Читайте також: Президент УАФ сплатив майже десять мільйонів гривень застави і вийшов на волю

У 2018—2019 роках слідчі Нацполіції відкрили кримінальні провадження щодо керівництва УАФ та її голови Андрія Павелка через можливе розкрадання бюджетних 270 мільйонів гривень ($11,16 млн), які були виділені на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах, а також через можливе заволодіння бюджетними коштами «ФФУ Продакшн» і «Спорт Технологія».
футболвійнаРФРосіякорупціяАндрій ПавелкоПавелко