Захищаючи Україну, загинув відомий музикант із гурту «КораЛЛі» Андрій Чепіль (ФОТО)

Позивний «Кріс»

Захищаючи Україну, загинув відомий музикант із гурту «КораЛЛі» Андрій Чепіль (ФОТО)

Поблизу села Роботине на Запоріжжі загинув військовий, музикант і пластун Андрій Чепіль за позивним «Кріс». Про смерть бійця повідомили на сайті організації «Пласт».

 В березні 2022 року був мобілізований до війська. Спершу брав участь у бойових діях на Харківщині, біля Ізюма, та Куп’янська, як кулеметник в одному з підрозділів ЗСУ. Згодом з власної ініціативи був переведений до 47-ої окремої механізованої бригади «Маґура». Брав участь у спеціалізованих військових навчаннях у Німеччині, де здобував навики роботи на бойовій машині «Бредлі». Був головним сержантом взводу, командиром бойової машини, та виконував обов’язки командира взводу.

Андрій загинув улітку з трьома побратимами під час штурму ворожої позиці. Тіла загиблих забрали лише через 4 тижні, коли лінію зіткненю посунули в сторону росіян.

«Бойові побратими ризикуючи життям, забрали залишки тіл, які наприкінці липня були віддані на ДНК експертизу. Після цього понад два місяці тривали процедури зі встановлення результатів генетичної експертизи, та експертизи співпадіння ДНК, які остаточно визначили залишки тіла Андрія», – пишуть в організації. 

Також повідомлялося: захищаючи Україну, віддав життя воїн зі Львівщини Ігор Ганевич.

Андрій родом із Івано-Франківська. Проходив строкову службу у військовому оркестрі почесної варти при президентському полку. Учасник кавер гуртів «Frisson Band», «Smerichka». Трембітар в фольк рок гурті «КОРАЛЛІ».

війна в Українімузикантзагинув ГеройКораЛЛІ