Закарпатець "прикрасив" ялинки лайном (ФОТО)

Закарпатець "прикрасив" ялинки лайном (ФОТО)

Лісівник родом із Закарпаття прикрасив свої ялинки коров’ячими екскрементами. Про це пише «Голос Карпат».

Пенсіонер зі села Нараєва, на Бережанщині, Віктор Свищо кількадесят хвойних деревець, які ростуть по периметру його городу, нарядив… гноєм та скропив коров’яком. Ще й побризкав по них вапном.

Причина в тому, що два роки тому перед зимовими святами якісь лиходії вкрали з обійстя пана Віктора дві голубі і три звичайні ялинки, а також декілька кущів. Ґазда тяжко пережив цю крадіжку. А згодом придумав, як відбити у злодіїв охоту до своєї власності — обробив їх смердючою гноївкою, замість гірлянд на гілки почепив шматки коров’ячого лайна.

Такі контрзаходи подіяли. Ніякий крадій не захоче нести додому ялинку, від якої несе фермою — бо засмердить всю хату. А, з іншого боку, органічне добриво з хліва підживить деревця. Коли свята минуться, дощі змиють гній і гноївку — і ялинки знову, як мовиться, матимуть «товарний вигляд».



До виходу на пенсію пан Віктор працював на різних керівних посадах у Бережанському держлісгоспі. Не може без лісу і тепер, коли перебуває на заслуженому відпочинку. Часто гуляє по лісистих околицях Нараєва, фотографує рідну природу, знімки викладає у соцмережі. Щоб відчувати близьку присутність лісу, біля хати посадив майже 40 звичайних ялин, чотири — голубих, а також модрини, сосни, туї, різні кущі. Від крадіїв рятує їх у такий нетрадиційний спосіб. Цього разу для відлякування зловмисників використав три тачки гною-гноївки і відро вапна.