Завтра Львів попрощається із двома захисниками, які загинули на війні (ФОТО)

Церемонія прощання одного із захисників відбудеться за мусульманською традицією

Завтра Львів попрощається із двома захисниками, які загинули на війні (ФОТО)

Чин похорону Євгена Довганя відбудеться у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла об 11:00. Об 11:30 год. — міська церемонія прощання з Героєм на площі Ринок. Поховають військовослужбовця у с. Сновичі, Золочівського району.

Чин похорону і церемонія прощання з Рустемом Мамут оглу Аблятіфовим відбудеться завтра за мусульманською традицією. Міська церемонія, на якій можна буде попрощатись на віддати шану воїну, відбудеться на площі Ринок о 14:00 год. Відтак о 14:30 год. — церемонія прощання у Ісламському культурному центрі ім. Мухаммада Асада, що на вул Лінкольна, 29А. Поховають Героя на окремому полі Голосківського цвинтаря поряд з похованнями кримських татар. 

Рустем Мамут оглу Аблятіфов (03.12.1964–24.09.2022). Одесит. Екстерном закінчив Національний університет «Одеська морська академія», згодом — Таврійський інститут підприємництва та права і Українську академію державного управління при президентові України. Здобував диплом доктора філософії у Львівському національному університеті імені Івана Франка. 

У мирний час працював у колишньому Державному комітеті України у справах національностей та міграції, головним консультантом юридичної служби у Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим та заступником директора товариства з обмеженою відповідальністю «Агентство «Кримські Новини».

Учасник Революції Гідності та руху «Євромайдан–Крим». Після анексії півострова перебрався із родиною до Львова.

Викладав історію киримли у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

У 2016–2018 роках виконував бойові завдання у зоні АТО. Із початком повномасштабного вторгнення боронив державу у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Євген Довгань (06.03.1963–24.09.2022). Уродженець села Сновичі, Львівської області. 

Начався у Сновицькому закладі загальної середньої освіти І–ІІІ ступенів. Закінчив Відокремлений структурний підрозділ «Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування».

Після завершення навчання протягом 1981–1983 років проходив службу у військах протиповітряної оборони.

У мирний час працював на колишньому Львівському домобудівному комбінаті № 2 та у будівельній компанії ПАТ «Холдингова компанія «Еко-Дім».

Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини. Боровся із російськими окупантами у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

У Євгена Довганя залишилися дружина, донька та брат.

Раніше повідомлялося, що на полі бою поліг десантник з Львівщини.

новини Львовавійна в Українізагиблі захисникичин похорону