Зеленський дав пораду військовим РФ, як зберегти життя

Глава держави закликає окупантів схаменутись і не йти на вірну смерть

Зеленський дав пораду військовим РФ, як зберегти життя

Президент зазначив, що губернаторові Приморського краю все ж доведеться пояснити, чому не всі доїхали, не всі військові повернулися додому з України.

Деякі з російських військових все ж замислилися про те, що відбувається. Вони поскаржилися губернатору свого регіону — Приморського краю — на колосальні втрати.

А губернатор Олег Кожем’яко у відповідь передбачувано збрехав: каже, що втрати «далеко не такі».

Про це розповів президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до українців, сьогодні, 7 листопада.

«От не такі... А які? Від Владивостока до Павлівки, Донецької області, — понад 9 тисяч кілометрів. Але він (губернатор Кожем’яко — ред.) упевнений, що втрати «не такі». Губернатору, напевно, звідти краще видно, як і скільки відправляють на забій військових із його регіону. Або йому просто наказали брехати. З Москви наказали», — розповів Зеленський.

Президент зазначив, що губернатору Приморського краю все ж доведеться пояснити, чому не всі доїхали, не всі військові повернулися додому з України.

«Отак тисячі кілометрів долає наказ брехати про російські втрати. І навіть тіла більшості з цих убитих назад до якогось Владивостока не привезуть. Але я впевнений, що губернатор Кожем’яко вийде і пояснить, чому не всі доїхали, не всі повернулися з тих не таких», — сказав він.

Зеленський дав пораду російським військовим, як вони можуть врятуватися від брехні чиновників та зберегти життя.

«Врятуватися від цього можна не скаргами якимось там ганчіркам, а своєю думкою. І не в телеграмі, а публічним. Чи не скаргами, а жорстким протестом. Не десь там під ковдрою, а на вулицях. І проти тих, хто в Москві. Ну, чи здаванням в український полон. Так також можна вижити», — підсумував президент.

Українавійна в Україніросійське вторгнення звернення президента