Зеленський відреагував на масовану ракетну атаку росії по Україні

Усі служби працюють на місцях

Зеленський відреагував на масовану ракетну атаку росії по Україні

Президент Володимир Зеленський відреагував на масовану таку окупаційних військ Росії по містах України у ніч проти 1 червня. Про це він написав у ФБ.

Глава держави наголосив, що понад 50 ракет різних типів і близько 50 дронів «Шахед» було спрямовано на південь, центр і захід України.   

«Я вдячний нашим воїнам за те, що більшість з них знищено, але були й влучання. Усі служби працюють на місці, щоб забезпечити відновлення та допомогу. Кожен постраждалий отримає всю необхідну допомогу. Головна мета Росії – нормалізувати терор, використати відсутність достатньої кількості засобів ППО та рішучості партнерів України. Російські терористи розуміють лише мову сили. І єдиний спосіб зупинити цей терор і не дати йому стати нормою – своєчасно ухвалювати ефективні рішення. Повний захист українського неба має стати нормою, щоб божевільні в Кремлі зрозуміли, що їхній терор не досягає своїх цілей», - зауважив Зеленський.

Він уточнив, що партнери України точно знають, що для цього потрібно. А саме – додаткові Patriot та інші сучасні системи ППО. Прискорення та розширення поставок F-16 в Україну. Забезпечення наших воїнів усіма необхідними спроможностями.

Читайте також: росія вночі запустила по Україні 100 цілей: дані про збиття від Повітряних сил

«Лише тоді, коли Путін втратить можливість бити по цивільних людях і цивільній інфраструктурі, він буде змушений припинити свій терор. Це випробування на людяність і рішучість для вільного світу. Або ми разом пройдемо цей тест, або світ зануриться в ще більшу дестабілізацію та хаос», - резюмував Володимир Зеленський.

війнаРФЗеленськийРосіяракетний удар президент Володимир Зеленський масовий ракетний удар