Зеленський відвідає США

Перша закордонна поїздка від початку війни

Зеленський відвідає США

США готується прийняти президента України Володимира Зеленського на спільне засідання Конгресу. Про це стало відомо Axios.

Зеленський не залишав Україну після того, як Росія розпочала своє жорстоке вторгнення 24 лютого, спричинивши незліченні страждання українському народу та викликавши шок у світовій економіці.

Якщо перша закордонна поїздка Зеленського відбудеться до Вашингтона — через 300 днів після того, як російські вбивці десантувалися на Київ у невдалій спробі вбити його — це надішле потужний сигнал про те, що підтримка України США працює.

Цього тижня Конгрес готовий схвалити 45 мільярдів доларів на додаткову військову та економічну допомогу Україні в рамках загального законопроекту про фінансування на суму 1,7 трильйона доларів, у результаті чого загальна допомога США перевищить 100 мільярдів доларів.

Хоча деталі ще не визначені, поліція Капітолію США посилює заходи безпеки для потенційного візиту в середу, повідомили Axios кілька високопоставлених джерел.

CNN повідомляє, що президент Байден також планує прийняти Зеленського в Білому домі, і що візит збігається з оголошенням про те, що США надсилають Україні ракетні системи Patriot.

Першими про запланований візит повідомили Punchbowl News. Поїздка залежить від безпеки, повідомляє інше знайоме джерело.

Візит Зеленського дав би йому можливість особисто зустрітися з деякими зі своїх скептиків — або принаймні з керівництвом Республіканської партії — щоб переконати їх у тому, що допомога США є життєво необхідною та використовується відповідально.

З наближенням Різдва Україна страждає від масових відключень електроенергії, спричинених ударами Росії по цивільній інфраструктурі. Емоційне звернення Зеленського може зачепити законодавців, коли вони готуються покинути місто на свята.

Володимир Зеленський підтвердив, що летить у США.

Вчора, Зеленський прибув у місто, де зараз йдуть найзапекліші бої.

війнаРФСШАЗеленськийРосія президент Володимир Зеленський