Зеленський занепокоєний, що майбутній прем’єр Британії підтримуватиме Україну менше за Джонсона

Зеленський також висловив сподівання, що «великий друг України» Джонсон залишиться у британській політиці на чільному місці

Зеленський занепокоєний, що майбутній прем’єр Британії підтримуватиме Україну менше за Джонсона

Президент України Володимир Зеленський висловив занепокоєння, що новий прем’єр-міністр Великої Британії може зменшити підтримку України на противагу Борису Джонсону.

Про це український президент розповів в інтерв’ю британському телеканалу TalkTV, фрагменти якого передали "The Times і AFP.

 «Чесно кажучи, мене це хвилює. Ми хотіли б мати хоча б такий самий рівень підтримки… тому що мої особисті стосунки з Борисом прискорили рівень британської підтримки, яка була надана. Британці були лідерами в такій підтримці», — сказав Зеленський.

Він додав, що не хоче, аби Джонсон зник із британської політики.

«Я хочу, щоб він був десь у (британській — ред.) політиці та мав змогу обійняти певну посаду. Я не хочу, щоб він зник, але рішення в руках британського народу. Та я впевнений, що яку б посаду Джонсон не обіймав, він завжди буде з Україною. Це від щирого серця», — сказав український лідер.

Він також повідомив, що «був би радий дуже тісно співпрацювати так, як ми звикли з Борисом» із кандидатами на посаду британського прем’єра Ріші Сунаком та Ліз Трасс.

«Я знаю, що ці два кандидати дуже шановані, і вони мають підтримку людей та суспільства Великої Британії. Ми знаємо про цю підтримку. Ми знаємо про позитивну силу цих лідерів», — висловився Зеленський.

Президент додав, що вже спілкувався із Трасс як очільницею МЗС, але співпрацюватиме з будь-яким із кандидатів у разі його чи її перемоги.

Нагадаємо, недавно Джонсон нагородив Зеленського премією Вінстона Черчилля.

Володимир Зеленськийвійна в УкраїніБорис Джонсонпідтримка Британії допомога Україні