Зеленський зробив нову заяву стосовно виборів наступного року

Однак відзначив проблему організації виборів на окупованих територіях

Зеленський зробив нову заяву стосовно виборів наступного року

Президент України Володимир Зеленський не заперечує проти проведення виборів у 2024 році, але вказав на низку проблем у їх організації, зокрема на окупованих територіях, на фронті та за кордоном. Відповідну заяву українського лідера, яку він зробив на відкритті щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії в п'ятницю, 8 вересня, в Києві. Про це пише Інтерфакс-Україна.

 Зеленський насамперед звернув увагу на те, що багато українців після 24 лютого 2022 року опинилися на окупованих територіях. 

“Усі українці на окупованих територіях дуже важливі... Що робити насамперед з ними? Як вони будуть? Як вони покажуть своє волевиявлення?" - риторично запитував він. 

Окрім того, на думку президента, потрібно забезпечити можливість проголосувати українським військовим, оскільки ті, хто «в окопах, які перебувають на першій лінії: вони відстоюють права людей, а самі не матимуть права голосувати».

У цьому контексті Володимир Зеленський згадав про роботу міжнародних спостерігачів на виборах. 

“Ми хочемо, щоб були вибори демократичні, спостерігачі мають бути, а як вони будуть в окопах?" - поставив запитання Зеленський.

І нарешті проблеми можуть виникнути під час голосування українців, які після початку повномасштабного вторгнення вимушено виїхали за кордон.

Читайте також: президент Володимир Зеленський заявив, що балотуватиметься на другий термін.

“Там [за кордоном] мільйони людей. Як вони голосуватимуть? Інфраструктури в нас немає. Тобто, ми маємо задіяти відповідну інфраструктуру інших держав", - зазначив він.

Президент Володимир Зеленськийвійна в Українівибори2024 рік