Жінка у вкрай важкому стані: стало відомо, як почувають себе пішоходи, які стали жертвою 16-річного водія в Луцьку (ФОТО)

Жінка у вкрай важкому стані: стало відомо, як почувають себе пішоходи, які стали жертвою 16-річного водія в Луцьку (ФОТО)

У неділю, 12 грудня, у Луцьку 16-річний водій легковика “Renault”, втікаючи від поліцейських, збив чотирьох пішоходів. Про це повідомляла “Варта1”.


У виданні "Волинські новини" дізналися про стан постраждалих, внаслідок наїзду. Так, 39-річна жінка, яку разом з іншими пішоходами збив неповнолітній водій на переході біля в Луцьку, — в реанімації у вкрай тяжкому стані.


Як повідомив у коментарі виданню, завідувач відділення екстреної медичної допомоги Микола Пемпко, жінку, яка була у найбільш критичному стані, без свідомості, одразу доправили у Волинську обласну клінічну лікарню.


Після діагностики встановили, що у неї важка черепно-мозкова травма, переломи правої руки та лівої ноги.


Чоловік постраждалої наразі за кордоном, біля неї — її рідні. 5-річний син жінки також постраждав, він у дитячій лікарні, про його стан повідомимо згодом.


«Її прооперували, жінка лежить у реанімації у важкому стані, є загроза її життю. Травми жінки вкрай важкі, до тями вона ще не приходила. Наразі вона підключена до апарату ШВЛ», – повідомив медик.


З його слів, потрібно ще мінімум дві операції.


«Все робимо для того, щоб її врятувати», – сказав Микола Пемпко.


Нагадаємо, автопригода відбулася близько 15 години, на проспекті Соборності, у Луцьку. Автомобіль “Renault Megane”, тікаючи від патрульних, здійснив наїзд на чотирьох людей, які перетинали проїжджу частину по регульованому пішохідному переході на зелений сигнал світлофора. Після наїзду на пішоходів автомобіль врізався у дерево. 16-річний керманич та його пасажири намагались залишити місце ДТП.


Двох травмованих в аварії доправили до міської клінічної лікарні, ще одну жінку у важкому стані — до обласної клінічної лікарні.


Окрім цього, втечу від патрульних поліцейських неповнолітні пасажири знімали під музику на відео та навіть встигали публікувати у соцмережах.


Внаслідок ДТП, тілесні ушкодження отримали шестеро людей: у реанімаційному відділенні перебуває 39-річна лучанка, її 5-річний син — в обласній лікарні; ще четверо жінок отримали забої та переломи і після надання медичної допомоги не госпіталізовувались.


За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального Кодексу України. 16-річного керманича поміщено в ІТТ. Вирішується питання про оголошення йому підозри. За порушення правил дорожнього руху, яке спричинило тяжкі тілесні ушкодження, йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.