Мешканець Львівщини завдав шкоди Київській облраді на суму понад 14 мільйонів гривень (ФОТО)

Мешканець Львівщини завдав шкоди Київській облраді на суму понад 14 мільйонів гривень (ФОТО)

Мешканцю Львівщини за шахрайські дії в особливо великих розмірах  повідомили про підозру білоцерківські слідчі. Про це повідомили "Варта1" у пресслужбі поліції Київської області.

Минулого тижня поліцейські Білоцерківщини повідомили про підозру лише одному з учасників такого кримінального правопорушення.

Днями слідчих Білої Церкви відрядили до Львівщини, а саме до Бродівського району, щоб повідомити про підозру іншому фігуранту кримінального провадження. Ним виявився 39-річний чоловік, який перебуваючи на посаді державного реєстратора одного з підприємств, на той час Васильківського району, зловживав своїм службовим становищем,інформують в поліції.

У Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно чоловік склав та видав заздалегідь підроблений офіційний документ-рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень. Завдяки такому документу, нежитлове приміщення в понад 300 кв. м по вул. Богдана Хмельницького в Білій Церкві переходило в право власності його замовнику, а саме 56-річному столичному мешканцю.

У подальшому державний реєстратор за допомогою цифрового підпису вчинив реєстраційну дію для реєстрації прав власності на нерухоме майно на користь шахрая.

У результаті такої незаконної діяльності, зловмисник завдав майнової шкоди Київській обласній раді на суму понад 14 мільйонів гривень, що оцінюється згідно діючого законодавства як вчинення злочину в особливо великих розмірах,додали в поліції.

Слідчі за процесуальним керівництвом Білоцерківської окружної прокуратури повідомили державному реєстратору про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

За шахрайство в особливо великих розмірах чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на термін від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.