Зі Львова почав курсувати інклюзивний приміський електропоїзд

Зі Львова почав курсувати інклюзивний приміський електропоїзд

Сьогодні, 19 листопада,  відправився в свій перший рейс приміський електропоїзд ЕР2-1232 на маршруті Львів–Сянки–Львів. Про це інформує «Укрзалізниця».

Електропоїзд курсуватиме щоденно, відправлення зі Львова о 09:25 год і прибуття на станцію Сянки о 13:50 год. Зворотно зі станції Сянки поїзд вирушає о 14:50 год і прибуває до Львова о 19:26 год.

«Оновлений поїзд пристосований для перевезення маломобільних груп пасажирів, тож маршрут для нього обрано не випадково. Станція Сянки розташована за 2 км від села Яворів, Турківського району, де функціонує унікальний Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів. У 2019 році залізничники завершили капітальний ремонт вокзального комплексу в Сянках та забезпечили безбар’єрний доступ до об’єктів інфраструктури й відповідний сервіс для людей з інвалідністю. Тож спортсменам цього центру та іншим особам з інвалідністю буде зручно дістатися зі Львова до станції Сянки оновленим електропоїздом. Також у ньому облаштовані місця для пасажирів з дітьми, передбачені місця для зручного перевезення велосипедів та гірськолижного спорядження», — інформує «УЗ».

У вагонах поїзда відновлено внутрішнє салонне обладнання: замінено сидіння на м’які комфортабельні, встановлено світлодіодне освітлення. Також капітально відремонтовано колісні пари, допоміжні машини, гальмівне та електрообладнання, кабіни керування облаштовано зовнішніми камерами для огляду електропоїзда на шляху прямування тощо.