Злочинна банда викрала на Львівщині майже 2 мільйони гривень бюджетних коштів

Злочинна банда викрала на Львівщині майже 2 мільйони гривень бюджетних коштів

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області 21.08.2019 скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох членів організованої групи, які незаконно заволоділи бюджетними коштами у особливо великих розмірах.


Зловмисникам інкримінували ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.28-ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України, пише прес-служба прокуратури у Львівській області. 


Встановлено, що до складу організованої групи увійшли директор комунального підприємства, його доньки, керівник товариства з обмеженою відповідальністю та бухгалтер цього ж підприємства.


Протиправною діяльністю вказані особи займались упродовж липня 2018 року - січня 2019 року.


Зловживаючи службовим становищем, махінатори забезпечили проведення фіктивних тендерів щодо закупівлі комунальної техніки для потреб комунального підприємства за заздалегідь завищеними цінами.


У результаті їм вдалось заволодіти 1,7 млн грн бюджетних коштів.


Під час проведення обшуків у помешканнях фігурантів, працівниками Управління захисту економіки у Львівській області виявлено та вилучено оригінали документів та матеріали, які підтверджують вчинення ними кримінальних правопорушень.


Довідково: максимальний термін покарання, який загрожує лиходіям - 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.