Злочинне угрупування іноземців, яких правоохоронці затримали декілька днів тому можуть уникнути сповна відповідальності

Злочинне угрупування іноземців, яких правоохоронці затримали декілька днів тому можуть уникнути сповна відповідальності

Правоохоронцям по «гарячих слідах» вдалось затримати 4-х уродженців Грузії, проте чи понесуть вони відповідальність за ряд злочинів- невідомо і причиною цього може бути найгуманніший суд.

Як повідомлялося раніше, 9 червня у Сихівський відділ поліції  за допомогою звернувся 38-річний львів’янин. Чоловік повідомив, що з його квартири було викрадено грошові кошти в сумі 1100 гривень, парфуми чоловічі вартістю 500 гривень та закордонний паспорт. Сума завданих збитків становить 1600 гривень.

В ході слідчо-оперативних дій правоохоронці встановили, що четверо іноземців, які є уродженцями однієї країни, віком 20, 22, 27 та 29 років, підібравши ключ до вхідних дверей, проникли у квартиру і вчинили крадіжку. Також вдалось встановити, що затримані причетні до скоєння ще двох крадіжок у Львові.

Зловмисників було затримано в порядку ст.208 КПК України. Сихівський суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 128.000 тисяч гривень.

Невдовзі один із затриманих, 29-річний громадянин Грузії вносить заставу у зазначеному судом розмірі та звільняється з-під варти. Після цього працівники Шевченківського відділу поліції оголошують йому підозру у скоєнні іншого злочину на території Шевченківського району. Проте у Шевченківському районному суді вчора, 13 червня, суддею Дариною Глинською було застосовано до підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді особистих зобов'язань, що дає йому змогу бути негайно звільненим з-під варти, та не лише ухилятися від слідства, але покинути територію України тим самим уникнувши відповідальності сповна.

Як стало відомо кореспондентам Варти 1 із власних джерел, ще двоє із затриманих, які на даний момент перебувають під вартою, також мають намір сплатити заставу у розмірі зазначеному судом та бути звільненими з-під варти.