Зміни для біженців у Польщі: які виплати скасують та як влаштовуватимуть на роботу

Як будуть влаштовувати на роботу та які виплати скасують і коли

Зміни для біженців у Польщі: які виплати скасують та як влаштовуватимуть на роботу

Від наступного місяця, з 1 липня українські біженці більше не будуть отримувати щоденну фінансову допомогу на харчування в розмірі 40 злотих. Також будуть зміни у правилах під час працевлаштування. Про це йдеться в матеріалі «ТСН.ua».

Про скасування щоденних виплат 2 червня 2022 року повідомив заступник голови МВС Польщі та повноважний представник уряду країни у справах біженців Павло Шефернакер для місцевого видання «Rzeczpospolita». Він зазначив, що в польському уряді впевнені — українці після чотирьох місяців від початку війни вже можуть стати незалежними в Польщі та адаптуватися.

Однак, щоденну допомогу будуть надалі отримувати особи з інвалідністю, вагітні жінки, багатодітні сім’ї.

Влаштовувати на роботу будуть по-новому: зміни для мешканців

В аналітичному центрі агентства з працевлаштування «Gremi Personal» повідомили, що чиновники також мають намір внести до спеціального закону про тимчасову охорону біженців з України певні зміни щодо працевлаштування.

Наразі, роботодавець впродовж чотирнадцяти днів з моменту прийняття на службу українського біженця мусить просто повідомити про це службу зайнятості.

Уряд пропонує додати до цього повідомлення дані про робочий час українця та розмір заробітної плати, яких роботодавець повинен дотримуватися.

Генеральний директор «Gremi Personal» Томаш Богдевич зазначає, що такі зміни допоможуть стимулювати мігрантів стати більш незалежними від фінансової допомоги, а роботодавців змусять працевлаштовувати українських біженців більш відповідально.

Це стосується того, що українці часто піддаються експлуатації з боку недобросовісних роботодавців закордоном через незнання польського законодавства чи мовний бар’єр.

Нові зміни дозволять цивілізувати ринок праці для біженців.

новини Україниукраїнці в Польщі виплати в Польщі для біженцівпрацевлаштування в Польщі