Змістилася лінія фронту на Харківщині: в ОВА розповіли про основний гарячий напрямок

І розповіли, чи є загроза наступу окупантів

Змістилася лінія фронту на Харківщині: в ОВА розповіли про основний гарячий напрямок

Лінія фронту на Харківщині змістилася і Куп’янський напрямок є зараз найгарячішим, проте загрози наступу з боку російських війська там наразі немає.

Про це очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив 8 грудня у ефірі телемарафону «Єдині новини».

 Він зазначив, що лінія фронту на Харківщині змістилася і основний гарячий напрямок зараз – Куп’янський. Синєгубов також нагадав, що під окупацією ще перебувають 29 населених пунктів регіону.

«На Куп’янському напрямку ведуться активні бойові дії. Наші Збройні сили позиції тримають. Жодних загроз щодо можливого наступу ми не бачимо», – додав голова області.

Водночас він повідомив, що Куп’янськ постійно перебуває під ворожими обстрілами з РСЗВ та систем С-300.

«Ці обстріли постійні. Так само – населені пункти Чугуївського району, зокрема місто Вовчанськ, на півночі – населені пункти Харківського району. Це пов’язано з тим, що лінія фронту на півночі тепер іде практично по кордону», – розповів Синєгубов.

Він також додав , що після успішного контрнаступу українських військ не припиняється будівництво фортифікайних споруд та посилюються лінії оборони.

«Наші ЗСУ тримають позиції, триває контрбатарейна боротьба. У нас достатньо сил та засобів на цьому та на інших напрямках, щоб відбивати ворога», – запевнив очільник Харківської ОВА.

Раніше повідомлялося, під час евакуації пораненого з Бахмута, загинув іноземний волонтер з добробату «Госпітальєри».

новини Харківщинивійна в Україніситуація на фронтіважкі боїКуп'янський напрямокнайгарячіший напрямок