ЗСУ знищили ще один новітній танк ворога, який коштував мільйони доларів

ЗСУ знищили ще один новітній танк ворога, який коштував мільйони доларів

 На Лімано-Куп'янському напрямку Донецької області Сили оборони знищили ворожий танк Т-90М «Прорив», модернізована версія якого коштувала Міноборони РФ до $4,3 млн доларів. Про нові успіхи українських бійців розповів спікер Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий.

Про це військовий розповів в ефірі телемарафону UA Разом. Він зауважив, що російські війська не припиняють обстрілювати позиції Збройних сил нашої країни, але при цьому самі одержують значну відповідь.

«За минулу добу ворог 307 разів обстріляв там наші позиції щодо реактивної та ствольної артилерії. Крім танка Т-90 на цьому напрямку знищено російських БМП-1, які були зняті з озброєння, а також артилерійський тягач. Противник зазнає втрат і живої сили – 12 загарбників стали 200-ми, ще 44 поранені», – пояснив Череватий.

Як повідомлялося, росія відновлює виробництво ракет: чи може збити ці ракети ППО.

Довідково:

Танк Т-90М «Прорив» має багатопаливний дизельний двигун потужністю 1130 л. Озброєння цієї бойової машини є системою управління вогнем «Калина», 125 мм танкова гармата, керована ракета 9М119М, яка може вражати танки і вертольоти. Для боротьби з протитанковими гранатометниками в арсеналі танка є осколково-фугасні снаряди дистанційного підриву. Відстань атаки – до 5 км.

ЗСУвійна в УкраїніРосійські окупанти знищення ворожої технікивтрати ворогновітній танк