Зупинка зернового коридору: в уряді спростували інформацію і пояснили, що відбувається

Раніше повідомляли про скасування тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси

Зупинка зернового коридору: в уряді спростували інформацію і пояснили, що відбувається

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна призупинила дію тимчасового зернового коридору в Чорному морі з міркувань безпеки. Офіційну заборону на перевезення було введено на 26 жовтня, проте фактично судна не ходили вже кілька днів через збільшення активності російської авіації.

Однак, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спростовує заяви про скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси. 

 У відомстві спростовують заяви про скасування або непрогнозовану зупинку тимчасового коридору для руху цивільних суден з та до портів Великої Одеси. У міністерстві наголосили, що порти Великої Одеси продовжують обробляти судна, які пройшли тимчасовим коридором.

«Всі встановлені ВМС ЗСУ наявні маршрути є дійсними та використовуються цивільними суднами. Враховуючи, що коридор було впроваджено в надскладних умовах військової агресії росії, його функціонування відбувається з урахуванням військової обстановки та погодних умов», – зазначається в заяві.

Читайте також: раніше Зеленський повідомив Ґутеррішу про альтернативний «зерновий коридор»

В Мінрозвитку громад додали, що наразі в портах «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» під завантаженням – 23 судна.

війнаОдесапортзерновий коридорцивільні судна