Зустріч президента України із генсеком Ради Європи: про що говорили (фото, відео)

Рада Європи стала першою організацією з тих, що виключили Росію зі свого складу через її дії

Зустріч президента України із генсеком Ради Європи: про що говорили (фото, відео)

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич.

Глава держави наголосив, що цінує підтримку України й засудження агресивної війни Росії з боку Ради Європи.

Про це проінформував Володимир Зеленський у Телеграм.

«Рада Європи стала першою організацією з тих, що виключили Росію зі свого складу через її дії. Цінуємо такі кроки підтримки України й засудження агресивної війни Росії проти нашої країни», — наголосив очільник держави.

Зеленський подякував Пейчинович-Бурич за візит. «Для нас важливо, що ви на власні очі пересвідчилися у воєнних злочинах, які вчиняли окупанти на Київщині», - додав він.

Володимир Зеленський обговорив з Пейчинович-Бурич конкретні шляхи підтримки України з боку Ради Європи.

Сторони торкнулися, серед іншого, ініціатив щодо створення групи юридичних експертів, які надаватимуть сприяння Офісу генпрокурора, а також започаткування нової онлайн-платформи «Cities4Cities» для підтримки місцевих громад в Україні.

Одним з ключових питань для України є захист прав людини на тимчасово окупованих територіях, відтак було обговорено шляхи моніторингу ситуації з боку Ради Європи.

«Усі грубі порушення прав людини російською окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованих територіях України мають фіксуватися й надалі — каратися», — наголосив Зеленський.

Глава держави закликав Раду Європи докласти всіх можливих зусиль для того, щоб зупинити незаконну депортацію Росією громадян України з тимчасово окупованих районів і зон бойових дій, а також спільно з іншими міжнародними партнерами забезпечити вивезення українців з території країни-агресора.

візит генсека Ради Європизустріч президента УкраїниМарія Пейчинович-Буричрозгляд ключових питаньшляхи підтримки України