10 порад із догляду за шкірою під час використання засобів від прищів

Поява прищів — поширена проблема, і вирішувати її потрібно комплексно. Важливий аспект підходу — вибір відповідних косметичних засобів. Ефективно справлятися з недосконалостями шкіри допоможуть дерматокосметичні продукти. Це унікальні, насичені активними інгредієнтами формули, які поєднують у собі найкращі фармацевтичні та косметичні властивості.

Ознайомитися з асортиментом таких засобів для проблемної шкіри можна в каталозі інтернет-магазину «Ватсонс»: https://www.watsons.ua/ru/dermatokosmetika/dlya-problemnoy-kozhi/c/derma-problem.

Ефективні продукти для вирішення різних типів шкірних проблем:


  • Гель-бустер для щоденного застосування.

  • Крем — зволожувальний, живильний, відновлювальний, заспокійливий.

  • Гель-мікропілінг очищувальний.

  • Ампули-концентрат з антикуперозним впливом.

  • Різні засоби для корекції проблемної шкіри, наприклад: олівці-коректори з маскувальним ефектом.

  • Тоніки, сироватки, флюїди й багато іншого.


Не менш важливим є супутній режим догляду. Під час використання засобів від прищів необхідно дотримуватися таких загальних рекомендацій:


  1. Обов’язково вмивайся два рази на день. Використовуй ніжний очищувальний засіб без мила й не перестарайся. Надмірне миття може посилити акне.

  2. Використовуй делікатні скраби, що розчиняються під час контакту з водою, вони найменш абразивні. Формули з подрібненими кісточками фруктів і оксидом алюмінію, як правило, відрізняються більш жорстким впливом.

  3. Спробуй очищувальні серветки — більш делікатна альтернатива очищувальним продуктам. Серветки з відкритим переплетенням підходять для сухої чутливої шкіри, тканини з більш щільним переплетінням краще видаляють змертвілі клітини шкіри.

  4. Розглянь можливість використання клейких смужок для очищення пор (але не частіше, ніж один раз на три дні). Ці продукти призначені для видалення забруднень, залишків шкірного жиру і пробок із пор. Досить прикласти смужку до вологої шкіри, дати їй висохнути, а потім зняти.

  5. Під час застосування косметичних засобів не використовуй занадто велику їхню кількість. Нанеси рівно стільки, щоби покрити проблемні ділянки, відразу після вмивання шкіри. Деякі очищувальні продукти вже містять перекис бензоїлу та інші активні інгредієнти, тому додаткові засоби у вигляді кремів або лосьйонів наносити не потрібно.

  6. Використовуй зволожувальний крем на водній основі без, масел. Це допомагає зменшити сухість та лущення шкіри.

  7. Уникай жирної косметики, сонцезахисних кремів і засобів для волосся. Використовуй продукти з маркуванням «на водній основі» або некомедогенні.

  8. Не здирай і не видавлюй прищі: це може спровокувати розвиток інфекції або появу рубців.

  9. Стеж за тим, що торкається твого обличчя: тримай волосся чистим і прибирай його з лиця, старайся якомога менше торкатися обличчя руками.

  10. Якщо після двох або трьох місяців домашнього лікування прищі не зникли, краще звернутися до дерматолога за консультацією.


varta1.com.ua: Новини

Коментарі